Aftensmad

Aftensmad: Måltid, som indtages sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Aftensmad er som hovedregel varm mad.

Aftensmad kaldes også middagsmad fra gammel tid, hvor dagens varme måltid blev indtaget midt på dagen. Tidligere samledes alle omkring bordet, når der skulle spises middagsmad. Men i dagens Danmark spiser 25 % aftensmåltidet alene. Det vil sige, at hver fjerde dansker spiser alene.

I Danmark skal aftensmaden – i hvert fald på hverdage – helst være nem og hurtig at lave. Danskernes 10 foretrukne retter er:

  1. Rugbrød med pålæg (ikke varmt måltid).
  2. Suppe.
  3. Kylling med kartofler/grøntsager.
  4. Pizza.
  5. Koteletter, schnitzler eller mørbradbøf.
  6. Pastaretter.
  7. Frikadeller.
  8. Pasta og kødsovs.
  9. Gryderetter – f.eks. gullasch eller mørbradgryde.
  10. Hakkebøf

Herudover spises der også masser af takeaway rundt omkring i Danmark. Takeaway som sushi, wraps, mad fra fremmede køkkener (mad fra kinesiske, italienske, græske, afrikanske restauranter) og lignende.

Kildehttp://nem-aftensmad.dk/

Aftensmad Mølleordbog
Dette ord tilhører ordbogskategorierne: