Din digitale ordbog

Vuggemotor Definition

En eldrevet motor, der sættes på en slyngevugge eller babyhængekøje. Vuggemotoren sørger for, at vuggen automatisk bevæger sig op og ned i et fast tempo, som skaber en vuggende bevægelse, der er med til at give en baby ro og tryghed, hvilket får babyen til at falde hurtigere i sove. Bevægelserne imiterer tiden fra moderens mave og virker derfor beroligende på barnet. Samtidig giver vuggemotoren forældre mulighed for at få hænderne fri, fremfor selv at skulle vugge slyngevuggen.

Vuggemotoren hænges op i en krog i loftet eller et stativ og forbindes med en fjeder til slyngevuggen. Det er muligt at udskifte fjederen, så vuggemotoren kan tilpasses barnets vægt. En vuggemotor kan bruges fra barnet er nyfødt til det har en vægt på 15 kg. Herefter anbefales det ikke længere at bruge en vuggemotor.

Der findes endnu ingen officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen omkring anvendelse af slyngevugger og vuggemotorer.

Producenter af vuggemotorer. Membantu var den første producent af vuggemotorer på det danske marked og siden kom virksomheden, Moonboon til, der blev kendt, da de i februar 2021 optrådte i Løvens Hule og fik en investering på 600.000,- med hjem fra investoren Christian Arnstedt.  

Link: https://membantu.dk/vuggemotor/

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: