Din digitale ordbog

VPN definition

VPN definition – Et virtuelt privat netværk (VPN) giver privatliv og anonymitet online ved at oprette et privat netværk fra en offentlig internetforbindelse. VPN’er maskerer brugerens internetprotokol (IP) -adresse, så alle onlinehandlinger næsten ikke kan spores. VPN-tjenester opretter sikre og krypterede forbindelser for at give større fortrolighed end et normalt sikret Wi-Fi-hotspot.

vpn definition

Surf på nettet eller transaktioner på et ikke-sikret Wi-Fi-netværk betyder, at man muligvis udsætter sine private oplysninger og browservaner for lækage. Derfor eret virtuelt privat netværk, bedre kendt som en VPN, et ekstra sikkerhedslag til brugere der er bekymrede for deres online sikkerhed og privatliv.

Krypteringen og anonymiteten, som en VPN giver, hjælper med at beskytte online aktiviteter såsom afsendelse af e-mails, shopping online eller betaling af regninger. VPN’er hjælper også med at holde almindelig browsing anonym.

VPN opretter en datatunnel mellem brugerens lokale netværk og en udgangsknude et andet sted, som kan være tusinder af kilometer væk, hvilket får det til at virke som om at man er et andet sted. Dette giver frihed online eller muligheden for at få adgang til foretrukne apps og websteder, mens man er i udlandet.

Uden en VPN kan en internetudbyder kende hele ens browserhistorik. Med en VPN er ens søgehistorik skjult. Det skyldes, at al webaktivitet vil være knyttet til VPN-serverens IP-adresse, ikke tilhører brugeren. En VPN-tjenesteudbyder kan have servere over hele verden. Det betyder, at søgeaktivitet kan synes at stamme fra en hvilken som helst del af verden.

Kilde: Bredbånd.dk

Læs også om definitionen af hæve-sænkebord her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: