Din digitale ordbog

Valuta definition

Valuta definition – En valuta i den mest specifikke forstand er penge i enhver form, når de bruges eller cirkulerer som et udvekslingsmedie, især cirkulerende sedler og mønter. En mere generel definition er, at en valuta er et pengesystem, der er almindeligt anvendt, især for folk i en nation. Under denne definition er amerikanske dollars (US $), euro (€), japanske yen (¥) og pund sterling (£) eksempler på valutaer. Disse forskellige valutaer anerkendes som værdier og handles mellem nationer på valutamarkeder, som bestemmer de relative værdier for de forskellige valutaer. Valutaer i denne forstand er defineret af regeringer, og hver type har begrænsede acceptgrænser.

valuta definition

Valuta og de tre monetære systemer

Man kan i princippet  klassificere valutaer i tre monetære systemer: fiat-penge, råvarepenge og repræsentative penge afhængigt af, hvad der garanterer en valutas værdi. Nogle valutaer fungerer som lovligt betalingsmiddel i visse politiske jurisdiktioner. Andre handles simpelthen for deres økonomiske værdi.

Digital valuta er opstået i forbindelse med populariteten af ​​computere og Internettet. Om digitale sedler og mønter vil blive udviklet med succes, er fortsat tvivlsomt. Decentraliserede digitale valutaer, såsom kryptovaluta, er strengt taget ikke lovlig valuta, da de ikke udstedes af en stats monetær myndighed og ikke er lovligt betalingsmiddel. Mange advarsler fra forskellige lande bemærker de muligheder, som kryptokurver skaber for ulovlige aktiviteter, såsom hvidvaskning af penge og terrorisme. Virtuel valuta behandles som ejendom og hører derfor inde under reglerne for beskatning af ejendom.

Kilde: Valutaomregner.dk

Se også definitionen af investeringsforening her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: