Din digitale ordbog

Tekstforfatter Definition

Tekstforfattor Definition

En tekstforfatter er en person, der skriver tekster som typisk bruges til reklame- og salgsformål. Det kan være som selvstændig tekstforfatter i personens eget firma eller som ansat i et bureau, hvor kunderne ofte er mange og forskellige. En tekstforfatter kan dog også være ansat på helt almindelig vis i en virksomhed, hvor personen dermed kun skriver tekster til brug i den enkelte virksomhed.

En tekstforfatter skriver bl.a. tekster, der bruges online, f.eks. hjemmesidetekster, blogindlæg, produktbeskrivelser, pressemeddelelser og annoncetekster. Men det kan også være tekster, der bruges i fysisk materiale, f.eks. flyers, brochurer, aviser og magasiner. De sidste mange års digitale udvikling har dog ført til, at mange tekstforfattere kun skriver tekster til online brug, bl.a. fordi det er muligt måle, hvilken effekt teksterne har.

Tekstforfattere skriver ofte tekster om mange forskellige emner. Derfor bruger tekstforfattere ofte en del tid på at lave research om hvert emne, der skrives om, inden de begynder at skrive. Som tekstforfatter er det også vigtigt at være god til at skrive flydende og naturlig samt have godt kendskab til dansk grammatik.

Tekstforfatter er ikke en beskyttet titel, og derfor kan alle og enhver kalde sig for tekstforfatter. Mange tekstforfattere har dog en baggrund inden for kommunikation og/eller sprog, hvilket er én måde at skille sig ud i mængden. Denne baggrund kan f.eks. være en uddannelse i virksomhedskommunikation eller som journalist. Nogle tekstforfattere kalder sig også for copywritere, hvilket er en engelsk betegnelse for tekstforfatter.


Kilde: https://www.sechercommunication.com/professionel-tekstforfatter/

Du kan også læse om hypnoseterapi her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: