Suppe: En flydende eller tyktflydende ret, der kan spises varm – som er det mest almindelige – eller kold. Suppe kan spises som morgenmad (raw suppe eller smoothie), forret, hovedret, dessert (frugtsuppe) eller natmad.
Den klassiske suppe indeholder sædvanligvis vand og grøntsager og ofte også kød, fjerkræ eller fisk.
Der findes både klare supper og legerede/blendede supper, som er mere tyktflydende end den klare suppe.
Suppe får sin smag fra de ingredienser, der koges, men nogle gange hjælpes den på vej af i forvejen tilberedt bouillon eller fond.
Suppe spises som regel af en dyb tallerken eller en lille skål og med en ske. Til suppe serveres ofte lunt eller varmt brød.
Ordet suppe har også overførende betydninger, som f.eks. en stor og blandet mængde – filmen var én stor suppe af overspillede figurer.
Suppe kan også betyde grumset eller uren væske – vandet var en grumset suppe af alger slået op fra bunden.
Kilde: http://supper.dk/