Din digitale ordbog

Superskurk Definition

Superskurk definition

Et ondt væsen med overmenneskelige evner, som optræder i forskellig form for fiktion, som tegneserier, film, computerspil og tilsvarende.

En superskurk er modsætningen til en superhelt.

En superskurk har ofte som målsætning at overtage eller ødelægge verden ved hjælp af sine overnaturlige evner. De overnaturlige evner kan være alt fra genialt intellekt, overmenneskelig fysisk styre, magiske evner, telepatiske evner eller lignende.

Blandt det mest kendte og fremtrædende superskurke kan nævnes Magneto, The Joker, Venom, Loki, Kingpin, Darth Vader og Lex Luthor. 

En superskurk har ofte en tragisk oprindelseshistorie, som forsøger at forklarer hvorfor de enkelte superskurke er blevet som de er og hvorfor de ønsker at opnået det det gør (Verdensherredømme eller verdens undergang). Ofte har en superskurks oprindelseshistorie forbindelse til den superhelt, som superskurken deler univers med. 

Fænomenet superskurke brød igennem i midten af 1900-tallet, hvor tegneserier med superhelte for alvor brød igennem. I dag er superskurke særdeles populære på grund af de mange biograffilm fra særligt Marvel og DC Comis, som har gjort superskurke som Harley Quinn, The Joker, Thanos og andre til populære karakterer. Faktisk så meget at der er blevet lavet biograffilm udelukkende omhandlende superskurke – og altså ikke superhelte, som vi ellers har været vant til. Eksempler her på er Suicide Squard fra 2016 og The Joker fra 2019 som indbragt hovedrolleindehaver Joaquin Phoenix en Oskar fra bedst skuespiller.

 Kilde: https://www.superskurke-akademiet.dk/

Du kan også læse om fastelavn her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: