Din digitale ordbog

Slips Definition

Slips definition

Slips: Traditionel beklædningsgenstand til mænd, typisk fremstillet af silke. Det benyttes som tilbehør til en skjorte og bindes om halsen under skjortens krave. Det bruges både på arbejdspladser, hvor en mere formel beklædning er påkrævet, samt til diverse arrangementer og festligheder som for eksempel middage, bryllupper og familiefødselsdage.  

Slipset hænger fra halsen ned over bryst og mave, inden det slutter i en spids. Mange gør brug af en slipsenål til at holde slipset på plads.

For at binde slipset benyttes en slipseknude, som kan give udfordringer at binde. Der findes mange forskellige slipseknuder med varierende udseende samt sværhedsgrad. Det kan være en god hjælp at lære en remse eller følge en vejledning, når slipset skal bindes.

Slips fås i forskellige stoftyper, og det er oftest netop stoftypen der afgør kvaliteten af det enkelte slips. Der findes derudover uendeligt mange forskellige farver, designs og mønstre. Mange vælger et slips i en farve, der passer til at jakkesæt, mens andre stræber efter at skille sig ud med en bestemt farve eller mønster.

Slipset er blevet brugt som beklædningsgenstand i mange år, og moden for slips er vendt tilbage af flere omgange. Moderne slips er typisk smallere end de mere klassiske slips. De bredeste slips omtales i folkemunde som ”morfar-slips”.

Kilde: https://www.mensclassics.dk/

Du kan også læse om flyvedragter her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: