Din digitale ordbog

Skimmelsvamp Definition

Skimmelsvamp Definition

Skimmelsvamp er ganske små mikroorganismer, også kaldet mug. Man ser typisk skimmelsvamp som plamager i forskellige farver, hvor nogle er lodne og andre ikke. Der antages, at der findes halvanden million forskellige arter af skimmelsvamp og heraf er der kun ca. 100.000, som har fået et navn.

Skimmelsvamp findes overalt i naturen og er faktisk mere et begreb end en egentlig betegnelse.

Skimmelsvamp dækker nemlig over en større gruppe af svampe, der har flere fællestræk. Blandt andet at de kræver et fugtigt klima for at kunne vokse og trives og at de benytter organiske materialer som fødekilde.

Når skimmelsvampe når en vis størrelse og alder, sender de en masse bittesmå sporer ud i luften. Sporerne kan betragtes som skimmelsvampens frø. Sporerne kan tåle at tørre ud og kan komme langt omkring ved hjælp af blæsten. De kan også transporteres via jord for eksempelvis under dine sko.

Skimmelsvampe kan være skyld i forskellige fysiske problemer. For eksempel kan de forårsage træthed, hovedpine, åndedrætsbesvær og mange andre symptomer, der kan minde om allergiske reaktioner. Derudover kan svampene forværre symptomerne hos personer, der i forvejen lider af astma. I værste fald kan skimmelsvamp også direkte forårsage astma og kroniske allergier.

I boliger vokser skimmelsvamp på organiske materialer, for eksempel træ, tapet, støv og snavs. Skimmelsvamp kræver oftest en del fugt for at kunne vokse.
Kilde: www.skimmelsvamptest.dk

Du kan også læse om pull-up bar her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: