Din digitale ordbog

Printerpatron definition

En printerpatron er normalvis en rørformet beholder til fx væske eller pulver, typisk udskiftelig og beregnet til anbringelse i en maskine, et redskab el.lign. Printerpatroner benyttes især ihærdigt i erhvervslivet. Både på offentlige institutioner såvel som på det private arbejdsmarked.

Ofte ses en hård priskrig mellem konkurrenter på dette marked, for netop at kunne give kunderne de bedste priser på blækpatroner.

Der findes et enormt stort udvalg af billige blækpatroner og lasertoner fra en lang række mærker. Nogle af de mest populære mærker er: Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark og OKI. For langt de fleste af disse mærker findes både originale samt kompatible løsninger.

printerpatron definition

Kompatibel printerpatron vs original printerpatron

Med kompatible løsninger menes produkter, der kan det præcis samme og fungerer til den samme maskine – men til en lavere pris.

De originale patroner er produceret af producenterne selv til deres printer, hvorimod vores kompatible er produceret af vores andre udvalgte producenter. Kort sagt så sælger printerproducenterne deres printere billigt til forbrugerne for så at tjene deres penge hjem på forbrugsstoffer.

Printer- og blækpatroner kan normalvis også genfyldes. På den måde kan du også spare miljøet for en del spild, på det plastik det ellers kræver, at lave et nyt produkt.

Det er værd at være opmærksom på, at der kan være forskel på netop hvilke printerpatroner, der passer til en helt bestemt model af samme mærke.

Kilder: https://offi.dk/

Læs også definitionen af VPN her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: