Din digitale ordbog

Nusseklud definition

Nusseklud definition – En nusseklud giver babyer tryghed og siges at være alle babyers bedste ven.

En nusseklud er designet således, at der er et stort stykke stof, der typisk gænger ned ad den, og hvor der er et lille bamseagtigt hovede i toppen.

nusseklud definition

Et lille spædbarn har endnu ikke motorik til at flytte ting eller kramme en bamse, hvorfor en nusseklud med et ordentligt stykke stof er helt genialt. Selvom den nyfødte ikke kan kramme, så har den stadig nogle gribereflekter, som gør det muligt at holde sig tæt til nussekluden.

Nussekluden bidrager til det bløde og hyggelige fra en ellers velkendt bamse, men er lettere og fylder mindre, hvilket er praktisk for de helt små.

Der findes mange forskellige udgaver af nusseklude. En god nusseklud skal være dejlig blød, så den er behagelig mod babyens hud. Derudover er det en fordel at vælge en nusseklud med rolige farver, da mange stærke farver kan overstimulere babyen.

En nusseklud vil altså altid være et hit blandt de mindste, idet de skaber tryghed og hygge. Den søde og bløde klud kan hjælpe babyen med at falde i sølv, da den kan nusse og kramme nussekluden, og derved skabe tryghed.

Til sidst er det muligt at købe nusseklude med navn, som vil gøre din nusseklud til dit barn – eller som gave helt personlig. Det er en rigtig god gave, som der med sikkerhed vil sættes pris på!

Kilde: https://babybroderi.dk/

Læs også definitionen af en ble her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: