Din digitale ordbog

Lydbog definition

Lydbog definition – En lydbog er en bog der er blevet indtalt og gemt i et lydkomprimeringsformat eksempelvis mp3. Det kan være både faglitterære bøger og skønlitterære bøger.

lydbog

Lydbogen bliver typisk indtalt af forfatteren selv, en skuespiller eller en professionel lydbogsoplæser.

I mange år kunne lydbogen købes hos boghandlere på kassettebånd eller CD, men udviklingen i teknologien gjorde at det blev muligt at sælge lydbøgerne digitalt på nettet. I dag sælges lydbøger primært digitalt eller via et abonnement på en lydbogstjeneste.

Populariteten af formatet lydbog er steget voldsomt i de seneste år på grund af de mange lydbogstjenester der er dukket op. Her kan f.eks. nævnes Mofibo, Nextory og Bookbeat. Det har gjort at det er blevet nemmere at konsumere bøger, især for dem der aldrig har været gode til at læse en fysisk bog. Nu kan lydbogen tages med overalt i lommen og lyttes til på farten, på ferien eller mens man gør rent.

En lydbog på abonnement, som man får via en lydbogstjeneste, betyder også at man hurtigere kan finde ud af om bogen er interessant og uden omkostninger kan fravælge den og gå i gang med en ny. Derfor er lydbogen blevet så populær, da det passer godt ind i den travle hverdag de fleste føre.

Kilde: https://lydboeger-gratis.dk/

Læs også definitionen af drømmesymboler her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: