Din digitale ordbog

Krykker Definition

Krykker definition

Krykker eller krykstokke er et hjælpemiddel til at gå og holde balancen, hvis man har et handicap, der påvirker et eller begge ben, eller hvis man midlertidigt har et brækket ben eller har lignende skade.

Typisk består en krykke af en stav eller stang med et håndtag samt en armstøtte, hvor den øverste del af underarmen stemmer imod ved brug. 

Enkelte, og især ældre krykker, er de såkaldte armhule-krykker, der ikke er så almindelige mere. De er kan bedre anvendes af folk, der har svært ved at bruge underarmen til at stabilisere med under gang. Armhulekrykkerne kan lede tankerne hen på en sørøver, da de oftest bruge i historiske film og serier, der foregår på de syv verdenshave. 

Mange krykker er i dag lavet i aluminium og plastik, er efter et standardiseret design og kan indstilles i højden med en mekanisme på siden.

De senere år er der dog kommet alternativer – både hvad angår design og materialer. Et eksempel på dem, er de dansk designede krykker fra Vilhelm Hertz, der laver krykker i dansk designtradition i kernelæder, flåde-eg og kulfiber.

På Nationalmuseet kan man forøvrigt se adskillige vandrestave og krykker fra vikingetiden tilbage fra år 900, der er lavet i træ og en kronhjortetak som håndtag.

Kilde: https://vilhelm-hertz.dk/

Du kan også læse om naturterapi her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: