Din digitale ordbog

Jobportal definition

Arbejder du med rekruttering hos en virksomhed? Så kender du formentlig til en lang række jobportaler.

En jobportal er, som ordet angiver, en portal, typisk online, hvor du som virksomhed kan opliste en række jobs, så potentielle kandidater kan se disse.

jobportal definition

Ved at præsentere din arbejdsplads ledige stillinger på en jobportal sikrer du, at stillingsopslaget eksponeres for en lang række potentielle ansøgere og andre interesserede.

Langt de flest jobportaler koster penge at bruge som virksomhed. Der er dog alligevel en række metoder til, også at lave stillingsopslag og tiltrække relevant arbejdskraft – uden at bruge disse portaler.

I den digitale tidsalder er der mange måder at få dine jobannoncer og jobopslag sendt ud til mange mennesker ganske gratis.

3 metoder til dette kunne være via:

  • Sociale medier

Hvis jeres virksomhed er på sociale medier – LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter og så videre – kan I sagtens poste jobopslag på de kanaler.

LinkedIn er traditionelt mere målrettet jobsøgning, men andre sociale medier kan også uden problemer bruges.

  • Ansatte som ambassadører

Hvis dine ansatte og kolleger fortæller positivt om din arbejdsplads til deres venner, vil det forhåbentlig føre til, at flere vil søge, når I lægger en jobannonce eller et jobopslag online.

  • Hjemmeside, nyhedsbrev og butiksruden

Brug virksomhedens kanaler til jobannoncer. Hæng dit jobopslag på butiksruden, nævn det på hjemmesiden og fremhæv det i nyhedsbrevet. Som virksomhed har I uden tvivl mange forskellige kanaler til rådighed.

Det er også oplagt at fortælle jeres samarbejdspartnere om ledige stillinger hos jer. Brug endelig jeres kanaler som led i jeres rekrutteringsstrategi.

Kilde: https://simplyjob.dk/

Læs også definitionen på arbejdsmiljø her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: