Din digitale ordbog

Iværksætter

Iværksætter definition

Iværksætter: En personen, der etablerer egen virksomhed.

Ordet iværksætter benyttes ofte om en person, der etablerer egen virksomhed. Hvis flere personer går sammen og etablerer egen virksomhed, vil man stadige bruge ordet iværksætter om dem. Det er uanset om virksomheden etableres i personligt eget regi eller som selskab (fx ApS).

Alt. ord til beskrivelse af en iværksætter er ordene ”igangsætter”, ”startup’er” eller ”entreprenør”. De 2 sidste er inspireret af det engelske sprog og ”entreprenør” er egentlig lidt misvisende, da det i traditionel dansk forståelse omhandler en virksomhed, der graver og laver fysiske anlæg.

I de fleste tilfælde er ordet ”iværksætter” et navneord. Det kan dog også benyttes til beskrivelse af en aktivitet, som ”man iværksætter en undersøgelse af…” her bliver det så til et udsagnsord.

Det at være “Iværksætter” er et sprogets mest “hypede” begreber. De senere år har det fået stigende opmærksomhed – fx via tv programmet “Løvens Hule”. Men lagt de fleste iværksættere er alm. personer, der etablerer en mindre virksomhed, der ikke tiltrækker stor opmærksomhed eller investorer.

Kilde: https://www.startinfo.dk/

Du kan også læse om drømmesymboler her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: