Din digitale ordbog

Immunforsvar Definition

Kroppens eget forsvar, hvis primære formål er beskytte kroppen for udefrakommende, fjendtlige bakterier, virus, parasitter og lignende.

Mere præcist så er immunforsvaret en række systemer og processer, der har til formål, at kroppen er i fuld stand til at stoppe fjendtligtsindede celler at trænge ind i kroppen. Disse processer sker konstant i cellerne hos både dyr, planter og mennesker, og de foregår stort set overalt i kroppen. Celler, der kan opfange uvelkomne gæster, suser rundt i hele kroppen, så de kan fange cellen så hurtigt som muligt.

Immunforsvaret varier meget fra individ til individ. En person kan for eksempel have et stærkt immunforsvar og nærmest aldrig have en sygedag, mens en anden person kan have et svagere immunforsvar og have lettere til at blive syg. Meget af dette er medført, men man kan som individ gøre en række ting, som har til formål at styrke ens immunforsvar. Blandt eksperterne er der meget forskellige holdninger til hvad man præcist kan gøre for at forbedre sig immunforsvar, men ofte bliver tiltag som sund kost, stabil nattesøvn og hyppig motion nævnt som tiltag, der kan forbedre et individs immunforsvar.

Enkelte individer kan have et såkaldt nedsat immunforsvar, som gør at specielle bakterier, virus, parasitter og lignende kan være decideret livstruende – i disse tilfælde er det vigtigt at konsultere sin læge i forhold til forholdsregler og eventuel behandling.

Kilde: https://immunforsvar.dk/hvad-er-immunforsvaret/  

Du kan også læse om vaginisme her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: