Din digitale ordbog

Heliumballon Definition

Heliumballon definition

Helium er en gasart som er farveløs, lugt- og smagsfri, inaktiv og ugiftig gasart.
Den bruges i mange erhverv og produktioner verden over, blandt andet til beskyttelsesgas til svejsning, som kølemiddel og til nogle del af dykning, men den mest udbredte brug af helium er nok til store luftballoner, luftskibe og selvfølgelig helium balloner.

Helium balloner bruges til mange formål, men den mest gængse brug er nok som gave, en sød hilsen eller hvis der skal gøre opmærksom på et nyt produkt.
Noget nyt på den danske scene er at man kan sende heliumfyldte balloner rundt i landet til venner og familie som en sød hilsen.

Helium blev opdaget i 1903 i USA og er et restprodukt af produktionen af naturgas. Helium er et grundstof med betegnelsen HE og er et af de letteste grundstoffer og det er årsagen til at en ballon fyldt med helium svæver, men det gør den også kun i begrænset tid, da helium trænger ud igennem “væggen” i ballonen og dermed mister ballonen evnen til at svæve på et tidspunkt og vil falde til jorden.

Helium balloner fås i mange forskellige farver, former og størrelser, men de mest populære størrelser er 18″ som er den betegnelse man giver ballonerne.

Kilde: https://fest4all.dk/

Du kan også læse om drømmetydning her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: