Din digitale ordbog

Hammam definition

Hammam definition – Hammam er navnet for et tyrkisk badested. I Danmark kalder vi det typisk hammam bad eller tyrkisk bad. Selve badet minder om et dampbad og består af en opvarmning af kroppen, en bodyscrub og massage.

Hammam et historisk perspektiv

Hammam el. hamam har sine rødder helt tilbage i oldtidens Grækenland, hvorfra det er blevet videreudviklet først af romeriget og siden af tyrkerne. Det startede som offentlige bade i oldtidens Grækenland for at øge hygiejnen blandt befolkningen. Romerne udviklede det yderligere ved at bygge store opvarmede badeanstalte, som blev sociale samlingssteder. Tyrkerne tilpassede det deres muslimske trosretning og herfra er det blevet et kendt bad verden over.

Det er en dyb tradition i det tyrkiske folk at gå i hammam bad, og gøres ofte inden fredagsbøn. Det er dog også blevet en turistattraktion for valfartende turister i Tyrkiet, hvor mange vælger at prøve det. I dag kan det også prøves i Danmark i nogle spa og wellness centre.

Et populært biprodukt og en souvenir fra et hammam er hammam håndklædet. Det er en særlig type håndklæde der er blødt og i et tyrkisk inspireret mønster, som bruges under et hammam bad. Det er blevet moderne at have et hammam håndklæde i sit hjem i dag.

Kilde: https://hammamhaandklaeder.dk/hvad-er-hamam-tyrkisk-bad/ 

Læs også definitionen af et tørklæde her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: