Din digitale ordbog

Hæstedækken Definition

Hestedækken definition

Et hestedækken er et tæppe, der lægges hen over ryggen på en hest. Det er en form for beklædning til heste, som typisk er fremstillet i lette og stærke materialer, da det gør dem komfortable at have på, men også giver en vis grad af beskyttelse. Det kan bl.a. være bomuld, uld, nylon, polyester og fleece.

Hestedækkener har flere funktioner og formål og bruges på forskellig vis bl.a. afhængig af hestetypen og dens pels samt årstid og hvordan hesten bruges. Først og fremmest kan de holde hesten varm og tør, hvilket er en fordel, når hesten opholder sig udendørs. Derudover kan et hestedækken også give god beskyttelse mod fluer og andre insekter, som især kan være til géne om sommeren, hvor heste opholder sig meget udenfor. Og endelig har et hestedækken også et visuelt aspekt, da der findes hestedækkener i mange forskellige designs og farver.

Da der er forskellige hesteracer findes der naturligvis også mange typer af hestedækkener i forskellige størrelser og udformninger. Nogle hestedækkener er beregnet til brug om vinteren, f.eks. vinterdækkener og ulddækkener, mens andre er skabt til brug om sommeren, f.eks. insektdækkener. Nogle dækkener bruges kun i stalden eller hestens boks, mens andre primært bruges udenfor, når hesten går på sin fold eller er på ridetur.

Kilde: https://www.hestedaekkener.dk/

Læs også om halstørklæde her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: