Gin er en destilleret alkohol, der typisk er fremstillet af majs eller korn. I modsætning til andre slags spiritus, som er lavet af majs eller korn, så har gin en markant smag, der stammer fra enebær – en vigtig ingrediens som altid skal tilsættes, hvis en gin skal kunne betegnes som gin.
Udover at en gin skal have enebær som den dominerende smag skal alkoholprocenten i gin også være på mindst 37,5 %. Enebær er én af mange andre ingredienser, der kan bruges til fremstilling af gin. Andre kan være koriander, appelsin, lakrids og kardemomme samt andre botaniske ingredienser, som frugter, bær, urter og blomster.
Der findes flere klassificeringer af gin, hvor de mest traditionelle varianter og kategorier er Destilleret gin, London Dry, Genever, Old Tom og Navy Strength. Hvilken kategori en bestemt gin tilhører afhænger bl.a. af, hvordan den er fremstillet samt dens smag.
Gin er en alkohol, som kan drikkes rent. Dog ser man ofte gin blandet med tonic, hvilket er en populær drink i hele verden. Gin har tidligere været opfattet som et engelsk produkt, men i dag produceres gin over hele verden og i mange forskellige smagsvarianter. Også i Danmark, hvor flere og flere små og store mikrobryggerier fremstiller gin.
Kilde: https://www.gingave.dk/
Du kan også læse om aftensmad her