Din digitale ordbog

Fysiurgisk Definition

Fysiurgisk Definition

Betegnelsen bliver kort beskrevet som fysisk medicin og rehabilitering. Ordet dækker over den lægespecialiserede tilgang til det at behandle kroppens bevægelsesfuntion fysiologi og dennes sygdomme.

Tilgangen beskæftiger sig med en faglig tilgang til det kroppen og den bevægelse den skal være i stand til at udføre. Definitionen behandler mange idrætsskader, nerologiske sygdomme samt gigtsygdomme. Den fysiurgiske tilgangs omfatter bl.a. træning, massage, manipulation af led, diatermi og fysioterapi.

Indenfor professionel massage er den fysiurgisk tilgang meget udbredt når det kommer til det at udbedre sportsskader og andre problemematikker når det kommer til bevægelse. En fysiurgisk uddannet massør er lægeeksamineret og er fagligt på niveau med en fysioterapeut men har specialiseret sig i den manuelle behandling.

En fysiurgisk massør arbejdet holistisk i sin tilgang til kroppen. Dette betyder at hvis du eks. har bevægelsesproblematikker i højre skulder, så vil behandling strække sig over ryg, skulder og bryst. Dette sker da man indenfor den fysiurgiske tilgang mener bevægelsesproblemerne ikke nødvendigvis stammer fra skulderen men kan være opstået andre steder i kroppen.

Den generelle fysiurgsike tilgang til kroppen er langt den mest udbredte tilgang her i vesten og bliver brugt af millioner af mennesker. Titlen er beskyttet og er derfor er kvalitetsstempel for dig klient.

Kilde: https://zency.dk/

Du kan også læse om hypnoseterapi her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: