Din digitale ordbog

Foldekasse definition

Foldekasse definition – En foldekasse der kan foldes eller klappes sammen, så den fylder mindre. Bruges til opbevaring af mange forskellige ting i alle hjemmets rum. Foldekasser fås i forskellige størrelser og egner sig derfor både til opbevaring af småting og store ting.

Foldekasser historisk set

Foldekasser er typisk lavet af plastik og kaldes derfor også for plastkasser. Nogle foldekasser bliver produceret så de kan stables oven på hinanden og dermed give mere plads til opbevaring.

Der har eksisteret foldekasser i mange år, men det har indtil for nylig været en meget praktisk anlagt opbevaringsmulighed brugt i biler, kældre, depotrum, lagre og lignende. Men i 2010’erne begyndte det kendte danske designbrand HAY og mærket Aykasa, at lave foldekasser til brug i indretningen. Det gjorde dem smarte ved at lave dem i mange farver og i størrelser der passer godt til den opbevaring man skal bruge i stuer og på værelser.

Det er stadig de to mærker der er ledende, men store bolighuse og interiør kæder som IKEA, Søstrene Grene, Jysk og Bilka har også introduceret deres egne alternativer. 

Foldekassen er altså blevet moderne i boligen og bruges nu i mange forskellige sammenhænge som både kan være praktiske, men også dekorative opbevaringsmuligheder.

Eksempler på opbevaring som foldekasser bruges til: legetøjsopbevaring, tøjopbevaring, opbevaring af sæber og cremer på badeværelset, småtingsopbevaring (nøgler, kort, ledninger etc.).

Kilde: https://foldekasser.dk/

Læs også definitionen på en sengehimmel her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: