Din digitale ordbog

Fodbold

Fodbold definition

Er en holdsport, som kort beskrevet involverer spark til en bold for at score mål.

Mere dybdegående så er fodbold verdens mest populære sport, som kan spilles på flere forskellige måder. Typisk spilles fodbold dog udendørs på en græsbane mellem to hold bestående af 11 mand hver (1 målmand og 10 markspillere). En spilles typisk over to halvlege på hver 45 minutter og med en pause på 15 minutter.

I en fodboldkamp er der typisk en dommer som dikterer af de forskellige markspillere og målmænd overholder de forudbestemte regler for fodbold. Eksempler på disse regler er at bolden ikke må berøres med hænderne (Med undtagelse af målmændene), bolden må ikke forlade den angive spilleplade (Kaldet fodboldbanen) og der må ikke bruges ureglementerede handlinger spillerne imellem (Fx slag, spark og tilsvarende).

En fodboldkamp kan ende med sejr til et af de to hold, men en kamp kan også ende uafgjort. Det hold som har flest mål når kampen er slut, er det hold som vinder kampen. Hvis begge hold har lige mange mål, så ender kampen uafgjort – medmindre der er aftalt af kampen kan gå i forlænget spilletid. Et mål scores ved at et hold får bolden til at pacere modstandernes mållinje. Der er ingen grænse for hvor mange mål der kan scores i en fodboldkamp.

Kilde: https://fodboldlegender.dk/

Du kan også læse om pull-up bar her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: