Din digitale ordbog

Ejendomsmægler definition

Ejendomsmægler definition – En ejendomsmægler er en autoriseret professionel mægler, der arrangerer ejendomstransaktioner, samler købere og sælgere og fungerer som deres repræsentant i forhandlinger. Ejendomsmæglere betales normalt af en kommission – en procentdel af ejendommens købspris – så deres indkomst afhænger af deres evne til at lukke en aftale. 

ejendomsmægler definition

Ejendomsmæglere er normalt specialiserede i enten kommerciel eller privat ejendom. Uanset hvad udfører de forskellige opgaver, afhængigt af om de arbejder for køberen eller sælgeren. ejendomsmæglere, der arbejder for sælgeren, også kendt som sælgers mægler, rådgiver klienter om, hvordan man prissætter ejendommen og forbereder den til et salg, herunder råd om forbedringer i sidste øjeblik, der kan øge prisen eller tilskynde til hurtige bud på ejendommen. Sælgers mægler markedsfører ejendommen gennem netværk og reklamer.

Mæglere, der arbejder for køberen, søger efter tilgængelige ejendomme, der matcher købers prisinterval og ønsker. Disse mæglere ser ofte på tidligere salgsdata om sammenlignelige ejendomme for at hjælpe potentielle købere med at komme med et rimeligt bud.

mæglere fungerer som mellemmand for de vigtigste parter og formidler tilbud og modbud og andre spørgsmål frem og tilbage mellem køber og sælger. Når et bud er accepteret, fortsætter mægleren på begge sider med at arbejde og hjælper deres klienter gennem papirarbejdet, formidle kommunikation, rådgive om inspektioner sørger for at købsaftalen gennemføres.

Kilde: Home Amagerbro – Islands Brygge

Læs også definitionen af vindskede her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: