Din digitale ordbog

Dollar-cost averaging Definition

Dollar-cost averaging (DCA) er en investeringsstrategi hvor en investorer spreder sin totale investering ud på flere periodiske køb af et bestemt aktiv, for at reducere indflydelsen af prisvolatilitet på det overordnet køb. Købet foretages uanset prisen på det underliggende aktiv og med regulære intervaller. I effekt sørger denne strategi for at fjerne følelserne fra handlen og at prøve at time markedet. Dollar-cost averaging er også kendt under navnet constant dollar plan.

  • Dollar-cost averaging refererer til den praksis, hvor man dividerer sin investering op i små mindre investeringer af samme mindre størrelse, fordelt ud over samme intervaller (første dag i måneden typisk).
  • Målet med dollar-cost averaging er at mindske den overordnede indflydelse af prisvolatilitet på et aktiv (aktier, krypto eller lignende); siden prisen vil varierer hver eneste gang den periodiske investering er foretaget er den samlet investering ikke eksponeret overfor volalitet i samme grad som en lump sum investering.

Den største fordel ved dollar-vost averaging er herudover at den fjerner følelserne fra ligningen når man investerer, da der bliver investeret med faste intervaller uanset pris, markeds situation eller andet der kan påvirke ens beslutning. Det er en god måde for langsigtet investorer at opnå et højere afkast, da det er en langsigtet strategi på minimum 5+ år.

Kilde: https://www.mininvesteringsguide.dk/dollar-cost-averaging/

Du kan også læse om investeringsforening her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: