Din digitale ordbog

Docker definition

Docker definition – Docker er en open source platform til udvikling, forsendelse og afspilling af applikationer. Docker giver mulighed for at adskille sine applikationer fra sin infrastruktur, så man hurtigt kan levere software. 
Med Docker kan man administrere sin infrastruktur på de samme måder, som man administrerer sine applikationer. Ved at udnytte Docker’s metoder til forsendelse, test og implementering af kode hurtigt, kan man reducere forsinkelsen mellem at skrive kode og køre den i produktionen betydeligt.

Docker giver mulighed for at pakke og køre et program i et isoleret miljø kaldet en container. Isolering og sikkerhed giver mulighed for at køre mange containere samtidigt på en given host-server. Containere er smarte, fordi de ikke har brug for den ekstra belastning af en hypervisor, men kører direkte i værtsmaskinens kerne. Dette betyder, at man køre flere containere på en given hardwarekombination, end hvis man brugte virtuelle maskiner. 

Docker leverer værktøjet og en platform til at styre livscyklussen for sine containere. Man kan udvikle sine applikation og dens understøttende komponenter ved hjælp af containere.

Docker’s containerbaserede platform giver mulighed for meget bærbare arbejdsbelastninger. Docker-containere kan køre på en udviklers lokale bærbare computer, på fysiske eller virtuelle maskiner i et datacenter, på clouden eller i en kombination af miljøerne.

Docker’s bærbarhed og lette karakter gør det også let at dynamisk at styre arbejdsbelastninger, opskalere eller nedbryde applikationer og tjenester, som forretningsbehovet dikterer det.

Kilde: https://logb.dk/ 

Læs også definitionen af VPN her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: