Din digitale ordbog

Business-to-business definition

Business-to-business (B2B), også kaldet B-to-B, er en form for transaktion mellem virksomheder, såsom en, der involverer en producent og grossist eller en grossist og en detailhandler. Business-to-business refererer til forretning, der drives mellem virksomheder og ikke mellem en virksomhed og individuel forbruger. Business-to-business står i kontrast til business-to-consumer (B2C) og business-to-government (B2G) transaktioner.

business to business definition

Business-to-business (B2B) er en transaktion eller forretning, der udføres mellem en virksomhed og en anden, såsom en grossist og detailhandler.B2B-transaktioner sker oftest i et led i forsyningskæden, hvor en virksomhed køber råvarer fra en anden til brug i fremstillingsprocessen. For eksempel når en producent af chokolade køber kakaobønner hos en kakaofarm. 

B2B-transaktioner er også almindelige for virksomheder i bilindustrien såvel som ejendomsadministration, husholdning og industrielle rengøringsvirksomheder.

Business-to-business-transaktioner er almindelige i en virksomheds forsyningskæde, da virksomheder køber komponenter og produkter, såsom andre råvarer, til brug i fremstillingsprocesserne. Færdige produkter kan derefter sælges til enkeltpersoner via forretning til forbruger-transaktioner (B2C).

Tilbage i 2018 viste tal, at B2B-e-handelsmarkedet omsatte for intet mindre end 1,2 milliarder USD.  Dette er over 100 millioner USD. mere end det var forventet. Det var samtidig ca. 12% af den samlede omsætning på B2B markedet. De forventer, at denne procentdel vil stige til 17% i 2023. Internettet giver nemlig et robust miljø, hvor virksomheder hurtigt kan finde de produkter de skal bruge og tage hurtige købsbeslutninger.

Kilde: Turis.app

Læs også definitionen af PESTEL her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: