Din digitale ordbog

Biopejs Definition

Biopejs Definition

Biopejs: En pejs med ild, som er drevet af bioethanol. Bioethanol er et miljøvenligt brændstof, som gør biopejse kan monteres indendørs uden nogen påkrævning for skorsten, aftræk eller ventilation.

Netop denne konstellation gør pejsen populær, fordi det giver meget fleksibilitet i montering og den kan installeres uden autoriseret fagmænd. Derfor ses pejsen også ofte i projekter med arkitekter og indretningskonsulenter, fordi biopejse kan integreres mere eller mindre over alt i hjemmet.

Udvalget kommer både i hængende udgaver fra væg og loft, fritstående til gulv og bord, men også i stor stil som indbygget i væggen. Særligt en rumdelerfunktion, hvor pejsen kan nydes fra flere rum. Særligt i 2020 og 2021 har denne indbygningspejs til bioethanol været anvendt i nybyggeri og større renovationer af boliger. 

En biopejs skaber en ægte flamme. Flammen giver skaber energi og varme, men i et begrænset omfang sammenlignet med eksempelvis en almindelig brændeovn. Der ligger også en forskel i, at biopejse udleder strålevarme, mens de fleste brændeovne afgiver konventionsvarme, hvor de fordeler varmen ud i hele hjemmet. Oftest anvendes biopejse mest til hygge og sekundær opvarmning i netop det rum, hvor pejsen er monteret.

Biopejse sidestilles ofte med andre pejsetyper såsom brændeovne, gaspejse, elektriske pejse og vandpejse. Definitionen af pejsene spejler sig i brændstoffet eller kilden i den pågældende pejs.

Kilde: www.biopejs-shop.dk

Hvis du gerne vil læse om sjælerejser, så klik her.

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: