Din digitale ordbog

Arbejdstøj Definition

Tøj som primært bruges til at have på, når man arbejder – hvad enten det er som professionel, i fritiden eller som uniform. Arbejdstøj skal ofte opfylde en række krav i forhold til sikkerhed og komfort. Et eksempel herpå er sikkerhedssko, som skal beskytte bærerens fod imod fx at træde et søm op i foden.

Arbejdstøj kan som sagt være opdelt i tre grupper. Den første er det tøj, som professionelle fagfolk som eksempelvis tømrer, murer, malere og andre håndværker bærer, som på samme tid øger bærernes sikkerhed og gør deres arbejde nemmere. Den anden er tøj som private bruger i deres fritid, når der er gør-det-selv projekter som skal fikses. Det kan handsker, som man bruger når man luger ukrudt, men det kan også være et par stødabsorberende sikkerhedstræsko. Den tredje og sidste gruppe er uniformer, som også falder ind under begrebet arbejdstøj. Eksempler herpå af bagerens karakteristiske hvide uniform, men også skorstensfejerens lige så karakteristiske sorte uniform.

Arbejdstøj kan købes i mange større butikker, i byggemarkeder og i adskillige webshops og prislejet fra arbejdstøj varierer rigtig meget. Arbejdstøj findes nemlig i mange forskellige kvaliteter og ofte afhænger prisen af hvor høj sikkerhed, komfort og slidstyrke som arbejdstøjet skal have.   

Kilde: https://pro-dress.com/arbejdstoej.html

Du kan også læse om flyvedragt her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: