Din digitale ordbog

Appudvikling

Appudvikling: Det begreb som bruges omkring udvikling af applikationer til mobile enheder, som mobiltelefoner, tablets mv.

Appudvikling kan laves på flere forskellige måder og ved hjælp af flere forskellige teknikker. Appudvikling kan være både hybrid, native eller web. Hybrid appudvikling fokuserer mod bestemte styresystemer (Oftest iOS eller Android), mens at hybrid appudvikling fokuserer på at udvikle en app, som kan fungere på alle styresystemer. Den tredje mulighed er Web app appudvikling, hvor appen udvikles til at køre i en webbrowser, således at den er uafhængig af styresystem.

Appudvikling består ofte af flere faser, som tilsammen danner begrebet appudvikling. Disse faser kan være forskellig fra udvikler til udvikler, men også fra appprojekt til appprojekt. Typisk så er faserne dog konceptudvikling, app design, programmering, test og lancering. Under konceptudviklingen afklares der hvad appen skal kunne og hvordan den færdige app skal kunne anvendes. Under app design fasen afklares der hvordan appen skal se ud og fungere. Under fasen programmering, så bliver appens kildekode konstrueret i forhold til kravene og ønskerne fra de to tidligere faser. I testfasen bliver appen testet for at sikre at kravene og ønskerne fra de tidligere faser er med i den endelig app. Den sidste af de typiske faser for appudvikling er selve lanceringen af appen. Her bliver appen udgivet i de eller de respektive app stores (Oftest Apple App Store eller Google Play).    

Kilde: https://makeable.dk/app-udvikling/

Du kan også læse om Iphone her

Dette ord tilhører ordbogskategorierne: